Do góry

Desery Przepis na:

Pijany Izydor z delicjami

Pijany Izydor z delicjami

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1466

Dodano:

Odsłon: 13684

Pijany Izydor z delicjami- takie słodkie apetyczne i niepozorne ciasto!

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie wlać żółtka i wsypać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i kakao dać na formę 25/36 i poukładać na wierzchu delicje. Piec do 20 minut w 180 stopniach.

  2. Ciasto makowo- kokosowe: Białka ubijamy z cukrem. Wsypujemy wiórki kokosowe i mak. Wykładamy na foremkę i pieczemy do 20 minut w 180 stopniach.

  3. Masa jabłkowa: Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Zalać je wodą i gotować pięć minut. Nadmiar soku odcedzić. Budynie ugotować na mleku wraz z cukrem gorące zmieszać z jabłkami i wyłożyć na biszkopt .

  4. Polewa: Batonik łamiemy i rozpuszczamy w ciepłym mleku. Margarynę ucieramy i łączymy z letnim batonikiem. Polewę rozsmarowujemy na cieście makowym i układamy pokrojone drobno śliwki namoczone w alkoholu. Polewamy rozpuszczoną czekoladą mleczną.

    Przełożenie: Biszkopt- masa jabłkowa- ciasto makowo- kokosowe- polewa wraz z śliwkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 03 stycznia Biorę "gościa" na rano, będzie w sam raz ;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń