Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 122
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 304
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1277
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2312
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25669
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 122
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 304
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1277
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2312
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25669
Składniki
Golonkę "wydepilować", oczyścić i umyć. Kupując golonkę poprosić o rozbicie na mniejsze części (lepiej się spiecze). Do naczynia wlewamy łyżkę oleju, połowę pokrojonej cebuli w półksiężyce i liść laurowy (żeby uzyskać lepszy efekt posypuję dno solą i papryką) i układamy golonki natarte solą, posypane papryką i nadziane czosnkiem. Przykrywamy resztą cebuli dodajemu liść laurowy i polewamy łyżką oleju. Naczynie zamykamy i wkładamy na noc do lodówki. Na drugi dzień całą zawartość pojemnika przekładamy na patelnię lub jeżeli macie małą patelnię do garnka. Gotować (ok.2 godz.) na małym ogniu minimalnie dodając wody (tylko jeżeli wyparuje). Jest smaczna, krucha i pikantna. Ważne jest, aby leżała w przyprawach co najmniej 12 godz.Polecam szczególnie dla panów (mojemu mężowi ta wersja najbardziej odpowiada). Przepis jest od mojej serdecznej koleżanki. SMACZNEGO!!!!