Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewające danie jednogarnkowe
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 725
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 194
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 725
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 194
Składniki
Groch opłukać, zalać 2 litrami wody. Dodać listki laurowe, ziele angielskie oraz po łyżeczce majeranku, mielonego kminku oraz imbiru. Gotować na wolnym ogniu, aż groch będzie miękki ok 50 min, uzupełniając wyparowany w trakcie gotowania płyn.
Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i podsmażoną na maśle cebulę. Gotować ok 20 min, aż ziemniaki będą miękkie. Doprawić zupę zmiażdżonym czosnkiem, solą, pieprzem.
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni na łyżce oliwy i na koniec dodać do zupy razem z tłuszczykiem. SMACZNEGO!