Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń z mięsa mielonego doprawiona pikantną harissą. Pyszna na ciepło oraz na zimno.
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3197
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 783
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 272
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 213
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3197
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 783
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 272
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 213
Składniki
Bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem i odstawiamy na kwadrans. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy bułkę tartą, wbijamy jajko, dodajemy przyprawy i dokładnie wyrabiamy. Gotową masę mięsną przekładamy do małej keksówki lub formy aluminiowej. Posypka: bułkę tartą mieszamy z ostrą mieloną papryką i posypujemy wierzch pieczeni.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy ok. 1 godziny.