Do góry

Dania główne Przepis na:

pikantna potrawka

pikantna potrawka

Autor: raafal60

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 0

Dodano: 29.10.2010

Odsłon: 509

szybkość przygotowania.

Składniki

  • kukurydza, 2 puszki
  • fasola czerwona, 2 puszki
  • mięso mielone, 0,5 kg
  • czerwone cebule, 4
  • przyprawy do chińskich potraw, 2
  • koncentrat
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni wraz z mięsem mielonym.Po podsmażeniu przekładamy do większego garnka i dolewamy troszkę wody , dodajemy fasolkę i kukurydze, oraz pół szklani ryżu.gotujemy do miękkości ryżu.Na koniec wsypujemy przyprawy oraz papryczkę chili ,sól i pieprz.

  2. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń