Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantna tarta z porami"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3335
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1188
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3335
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1188
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj zimne masło pokrojone na kawałeczki. siekaj nożem. Kiedy powstaną grudki, wbij 1 jajko. Szybko zagnieć ciasto. Wstaw je do lodówki na około 30 minut.
Pory oczyść, opłucz, potnij w plasterki. Boczek pokrój w kostkę. Pozostałe jajka połącz ze śmietaną i natką. Przypraw solą, pieprzem oraz gałką. Formę posmaruj tłuszczem. Wylep ją ciastem.
Ciasto ponakłuwaj. Ułóż na nim pory i boczek. Zalej sosem śmietanowym. Piecz ok. 50 minut w temp. 180 st.
Jedna porcja zawiera:420 kcalŹródło: Tina