Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny obiadek na niedzielę.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
Wykonanie: Kurczaka ugotować z dodatkiem włoszczyzny i soli (bez kapusty). Ryż opłukać i obsmażyć na rozgrzanym oleju, następnie wlać rosół. Przyprawić potrawę curry, pieprzem i wsypać żurawinę. Gotować na wolnym ogniu 25 minut aż ryż wchłonie płyn. Ugotowanego kurczaka wyjąć, zrumienić chwilę w piekarniku i posypać wcześniej usmażonymi na maśle płatkami migdałowymi. Przełożyć mięso i obłożyć ciepłym przyprawionym ryżem.