Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 118
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 118
Składniki
Zaczyn: drożdże rozgnieć widelcem w ciepłym mleku. Dodaj cukier, wymieszaj i zostaw do wyrośnięcia.
Ciasto: przesiej mąkę, dodaj do niej jajko, żółtka, przyprawy. Na koniec wlej zaczyn i dolej piwo. Cały czas wyrabiaj ciasto, np. mikserem. Wlej olej,ostatni raz wymieszaj i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
Odrywaj po małym kawałku ciasta, rozpłaszczaj je w dłoni, formuj kółka. Układaj je na oprószonym mąką blacie. Małym kieliszkiem wytnij środki, odłóż je. Oponki i kuleczki smaż oddzielnie w głębokim tłuszczu. Jeszcze gorące przełóż na talerz i posyp cukrem.
Cynamonowo
Szklankę drobnego cukru wymieszaj z 2 łyżeczkami mielonego cynamonu. Przesyp do słoika i włóż pokruszoną laskę cynamonu.Źródło: Naj