Do góry

Dania główne Przepis na:

Piwny karczek

Piwny karczek

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4620

Dodano:

Odsłon: 1293

Karczek wieprzowy marynowany w piwie to świetna propozycja na patelnię lub na grilla :)

Składniki

  • karczek 4-5 plastrów
  • piwo 170 ml
  • oliwa z oliwek 2-3 łyżki
  • ziele angielskie 5-6 szt
  • liść laurowy 1-2 szt
  • ząbek czosnku 4 szt
  • sól morska 3/4 łyżeczki
  • pieprz kolorowy ziarnisty do smaku
  • papryczka chili do smaku
  • rozmaryn 1 łyżeczka do smaku
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki marynaty ze sobą połączyć. Następnie zanurzyć w niej plastry umytego i osuszonego mięsa. Schować do lodówki najlepiej na całą noc. Smażyć na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu przez ok. 8 min. z każdej strony.

  2. Podawać np. z sałatką z kapusty pekińskiej.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń