Do góry

Dania główne Przepis na:

PIZZA

Przepis dnia 2011-03-05
PIZZA

Autor: agolinka2010

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 286

Dodano: 03.03.2011

Odsłon: 41414

Błyskawicznie się ją robi i jest pyszna;)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę ,sól , cukier olej połączyć w misce. Osobno połączyć drożdże z letnią wodą. Kiedy już drożdże będą połączone dobrze z wodą dodać je do pozostałych składników.

  2. Ciasto tak wyrobić ,aby składniki połączyły się.Ciasto musi być gęste-nie rzadkie.

  3. Odstawić na 10 minut aż lekko podrośnie i przełożyć na blachę.(jak mała blacha to połowę ciasta wyłożyć)

  4. Po przełożeniu na blachę ponakłuwać je widelcem.Posmarować ketchupem.

  5. Nałożyć składniki( salami,pieczarki,kukurydza,pomidor,ser żółty)

  6. Piekarnik nagrzać na 200 stopni i piec 25 minut.SMACZNEGO!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

paskudna2206 21 listopada 2014 super przepis:)) wykorzystałam go dziś ponownie:)))

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 08 stycznia 2012 Pizza super,bardzo dobry przepis, a kstr54 radzę przyjechac do Polski ,trochę pobyć i dowiedzieć się co znaczy kostka margaryny czy drozdży.

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kstr54 14 października 2011 prosze jasniej, co znaczy pol kostki czy 1/3 kostki??? lepiej podac w dkg wtedy 100% wiadomo dzieki.pzdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienkaaa 03 czerwca 2011 Z mojego doswiadczenia- na 10 dkg drozdzy to wielka bula wyrasta,ja na pizze daje 3 -5dkg drozdzy i ciasto chlodze,zeby wlasnie nie bylo jak bulka.
Chyba,ze lubisz takie,bo wiem,ze sa ludzie co lubia takie wyrosniete...

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jbelkee 15 maja 2011 Właśnie je robię, zobaczymy co wyjdzie :) .....

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

luciunia 05 marca 2011 Drożdży wystarczy 5 dag też ładnie wyrośnie:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 04 marca 2011 ja daję 1/3 kostki drożdży na ok 3 szkl mąki,ciasto pięknie wyrasta,dlatego ilośc podana w przepisie trochę mnie zaskoczyła

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń