Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizze zrobiłam według przepisu znalezionego w internecie, z pewnej pizzerii.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Z ciasta rozwałkowujemy prostokąt do wymiaru formy do pieczenia. Rozwałkowane ciasto umieszczamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Całą powierzchnię ciasta smarujemy sosem pomidorowym.
Układamy pokrojoną w plastry cebulę.
Układamy pokrojoną w kawałki szynkę i ser mozzarella . Posypujemy oregano, nakładamy warstwę duszonych pieczarek z papryką i cebulą. Całość posypujemy serem mozzarella (wiórki) i suszoną bazylią.
Pieczemy 15-20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Smacznego :)