Do góry

Dania główne Przepis na:

Pizza z bakłażanami, kaparami, serem Camembert

Pizza z bakłażanami, kaparami, serem Camembert

Autor: tapasdecolores

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 25.10.2012

Odsłon: 318

pizza o oryginalnym smaku, świetne połączenie serów z grillowanym bakłażanem i zieloną pietruszką

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mieszamy drożdze z cukrem, ucieramy, dodajemy wodę i 1 szklankę mąki. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy na niecałą godzinę w ciepłym miejscu. Po wyrośnięciu, dodajemy resztę mąki lub trochę wiecej tak, aby ciasto odklejało się od ręki i aby się dało wałkować. Ja obsypuję blachę mąką i wałkuję na blasze, dopasowując kształt pizzy do blachy.

  2. Na ciasto kładziemy zgrillowane bakłażany,ser pleśniowy typu Cammbert, plastry oscypka. Na pizzę daję to co może wyostrzyć smak serów: kapary, czerwoną cebulę posiekaną w piórka, oregano. Do tej pizzy pasuje natka zielonej pietruszki, którą posypujemy pizzę po wyjęciu z piekarnika.

  3. Pizzę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 230 stopni, na czas trudny do określenia, w każdym piekarniku inaczej, po prostu pieczemy do czasu, aż pizza będzie dobrze przyrumieniona.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń