Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Komu chciało by się włączać piekarnik w te upały ? Doskonała pizza bez wyrabiania i czekania. Gdy zaskoczą Cię niespodziewani goście masz danie w kilka minut.
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1066
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 136
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1066
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 136
Składniki
Mąkę, proszek i sól mieszamy. Dolewamy oliwę i wodę. Dłonią mieszamy składniki i tworzymy kulkę. Dzielimy ją na dwie części. Każdą wałkujemy na placek. Blat przed wałkowaniem dobrze jest posypać mąką. Rozwałkowane ciasto wyłożyć na ciepłą patelnię, podgrzewać na małej mocy palnika ok. trzy minuty. Następnie przełożyć na drugą stronę, posmarować keczupem, ułożyć dodatki. Całość posypać przyprawami. Nakryć pokrywką i piec kolejne trzy minuty. Smacznego.