Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza ziemniaczana fantazja"
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19569
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 167
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 200
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19569
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 167
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 200
Składniki
Ziemniaki tłukę, dodaję drożdże, mieszam. Dodaję obie mąki, jajko, olej, przyprawy, zagniatam ciasto. Przykryte odstawiam do wyrośnięcia. Pieczarki kroję w plasterki i podsmażam na maśle, dodaję pomidory, doprawiam solą i pieprzem, smażę, aż odparuje woda. Studzę.
Gdy ciasto podrośnie, rozwałkowuję je na placek o gr. ok. 1 cm. Układam go na pergaminie na kratce z piekarnika. Ser ścieram na tarce o grubych oczkach, połową posypuję środek placka, zostawiam wolny brzeg 2-3 cm.
Na ser wykładam pieczarki, na nie cebulę pokrojoną w piórka i resztę sera. Wolny brzeg ciasta zawijam do środka i lekko przyciskam widelcem. Pizzę piekę ok. 25 min w temp. 200°C.
70 min • Porcja 290 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 6-8 porcji
Pizzę serwuję z keczupem, sosem czosnkowym albo pietruszkowym. Iwona Cieplik z MiliczaŹródło: Kobieta i życie