Do góry

Desery Przepis na:

Placek migdałowy z poziomkami i malinami

Placek migdałowy z poziomkami i malinami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14717

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Placek migdałowy z poziomkami i malinami"

Składniki

  • 25 dag masła
  • 15 dag cukru
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 10 dag mielonych migdałów
  • 25 dag mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 jajek
  • 6 łyżek gazowanej lemoniady
  • 30 dag poziomek
  • 20 dag malin
  • cukier puder
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Poziomki i maliny opłucz, do- brze osusz. Miękkie masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy masa zrobi się puszysta i jasnokremowa, domieszaj pojedynczo dodawane jajka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, wymieszaj z mielonymi migdałami. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dolej lemoniadę, wymieszaj mikserem.

  2. Ciasto rozsmaruj na spodzie formy wyłożonej pergaminem. Owoce równomiernie rozłóż na cieście. Placek wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz ok. 40 minut. Wystudź. Oprósz cukrem pudrem.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń