Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek migdałowy z poziomkami i malinami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Poziomki i maliny opłucz, do- brze osusz. Miękkie masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy masa zrobi się puszysta i jasnokremowa, domieszaj pojedynczo dodawane jajka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, wymieszaj z mielonymi migdałami. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dolej lemoniadę, wymieszaj mikserem.
Ciasto rozsmaruj na spodzie formy wyłożonej pergaminem. Owoce równomiernie rozłóż na cieście. Placek wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz ok. 40 minut. Wystudź. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj