Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto w sam raz na rodzinne przyjęcie ;)
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 617
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 168
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 243
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 617
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 168
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 243
Składniki
W garnku zagotować cukier, margarynę, przyprawę do piernika, wino i wodę - do połączenia składników. Wystudzić.
Do wystudzonej masy dodać: 4 żółtka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, cukier wanilinowy. Wszystko dokładnie utrzeć mikserem. Z białek ubić pianę połączyć z ciastem.
Blachę "keksówkę" wysmarować tłuszczem, lekko oprószyć bułką tartą, wylać ciasto i piec w 180 st. ( termoobieg ) ok. 40 min.( sprawdzić patyczkiem - jeżeli patyczek będzie suchy tzn. ciasto jest gotowe ).
200 g margaryny utrzeć z masą kajmakową. Wystudzone ciasto przekładamy masą, dekorujemy polewą i orzechami. Życzę smacznego :)