Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
Składniki
Rozpuścić margarynę. Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę, proszek do pieczenia, śmietanę, cukier wanilinowy, wlać margarynę i wymieszać wszystko dokładnie. Najlepeij mikserem. Ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć dowolne owoce: np. śliwki, jabłka, truskawki, wiśnie lub inne. Piec w temperaturze 180 stopni. Ja piekłam około 1,5 godziny. Przed wyciągnieciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Można posypać cukrem pudrem. Najlepsze pierwszego dnia.