Do góry

Desery Przepis na:

Placek z serkami almette

Placek z serkami almette

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 381

Dodano:

Odsłon: 22261

Ciemne, bakaliowe ciasto przełożone delikatną, białą masą. Przeciwieństwa się przyciągają:)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto: Jajka, mąkę, cukier, sodę i sok z ananasów zmikwosać. Dodać pokrojone orzechy i ananasy. Wymieszć. Wylać na dużą brytfankę. Piec ok. 45 min. w temp. 180 stopni. Po upieczeniu przeciąć na pół

  2. Masa: skłądniki masy zmiksować. Wyłożyć na zimną połówkę ciasta. Przykryć drugą połówką. Włożyć do lodówki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

urwisek85 08 listopada 2011 ciasto rewelacja, zaimponowałam mamuśce :) pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zapach_lawendy 22 października 2011 Wszystko razem zmiksować nie oddzielając białek od żółtek

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

urwisek85 21 października 2011 a czy wszystkie składniki na ciasto należy od razu zmiksowac czy oddzielnie sie ubija np piane z białek ?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

urwisek85 21 października 2011 a składniki na ciasto razem sie miksuje od razu czy osobno ubija sie piane z białek itp. ???

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agnes_gn1 25 września 2011 BARDZO SMACZNY PLACUSZEK PYCHOTAAAAA -)))))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kiniak 19 września 2011 Aha, zapomniałam dodać, że jest bardzo słodkie. Ogólnie pycha!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kiniak 19 września 2011 Ciasto świetne. Robiłam wczoraj. Masa z Almette bardzo delikatna i fajna. Nie czuć masła w niej. A ciasto pyszne. Polecam bo świetne i szybkie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 19 września 2011 Bardzo jestem ciekawa tej masy z Almette. Przepis na samo ciasto z ananasami i orzechami też wygląda smakowicie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń