Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34932
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17341
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34932
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17341
Składniki
Cukinię zetrzeć na tarce o średnich oczkach, lekko osolić i odstawić (solimy bardzo niewiele gdyż feta będzie słona). Gdy cukinia puści sok dokładnie wyciskamy. W drugiej misce wymieszać żółtka jaj, rozgniecioną widelcem fetę, cebulę pokrojoną w kostkę, mąkę, proszek do pieczenia, bazylię i pieprz. Dodać odciśniętą cukinię, wymieszać. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z powstałą masą. Na rozgrzanym oleju kokosowym placki smażymy z obu stron. Nie smażyć w zbyt wysokiej temperaturze, aby placki się nie spaliły.