Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i sycące placki z twarogiem i truskawkami
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 95
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 137
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 95
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 137
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem pudrem do puszystości. Twaróg ucieramy widelcem, a najlepiej blendujemy z odrobinką mleka, aby nie było zbyt dużo grudek i dodajemy do masy jajecznej. Następnie mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Na koniec dolewamy mleko i miksujemy.
Na rozgrzaną patelnie z odrobiną tłuszczu dajemy do łyżce masy i wciskamy truskawki pokrojone na pół. Smażymy z obu stron.