Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placki z cukinii i koperku"
Składniki
Cukinie dokładnie umyj, odetnij końcówki i zetrzyj na tarce jarzynowej (jeśli będą duże, trzeba je wcześniej obrać ze skóry i wydrążyć ze środka nasiona). Czosnek przeciśnij przez praskę. Koperek umyj i drobno posiekaj.
Startą masę wrzuć do sitka i posyp szczyptą soli. Dokładnie odciśnij i przełóż do miski. Następnie dodaj jajko, sól, pieprz, czosnek, posiekany koperek (trochę zostaw do dekoracji) i mąkę. Całość dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej. Łyżką nakładaj masę i smaż placki z obu stron na złoty kolor. Odsącz je z oleju na papierowym ręczniku, posyp koperkiem i podawaj.Źródło: Na żywo