Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo ciekawy pomysł na wykorzystanie kapusty pekińskiej
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2088
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9671
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3355
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6789
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2088
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9671
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3355
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6789
Składniki
Kapustę pekińską bardzo drobno szatkujemy. Cebulę kroimy w kostkę. Jajka z 1/2 szklanki mleka ubijamy mikserem na jednolitą masę, następne dodajemy mąkę i przyprawy, wszystko dokładnie mieszamy. Do masy dodajemy poszatkowaną kapustę, cebulę, natkę pietruszki wszystko dokładnie mieszamy. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodajemy resztę mleka(robimy to stopniowa żeby masa nie była za rzadka). Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Na koniec odsączamy nadmiar tłuszczu ręcznikiem papierowym.
Więcej przepisów na moim blogu