Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki z piwem i camembertem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
W misce wymieszaj letnie mleko z cukrem, drożdżami i ok. 3 łyżkami mąki. 4 Odstaw w ciepłe miejsce, aby powstał zaczyn. Następnie dodaj jajka rozbełtane z piwem, resztę mąki, sól i dobrze wymieszaj.
Odstaw w ciepłe miejsce na ok. 30-40 minut do wyrośnięcia. Do wyrośniętego ciasta dodaj pokrojoną szynkę (część odłóż do dekoracji).
Wysmaruj miseczki patelni na placki olejem, wlej ciasto i usmaż placuszki (lub na zwykłej patelni usmaż na rumiano z obu stron). Placki przechowuj w ciepłym miejscu.
Przekrój sery na plastry, ułóż na przemian z plackami. Wieżyczki udekoruj resztą szynki i rukolą.
Czas: ok. 65 min| Koszt: ok. 8 zł/porcja | Poziom: łatwy | 4 porcje, 80 kcal/porcjaŹródło: Tele Tydzień