Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki ze świeżych ogórków

Placki ze świeżych ogórków

Autor:

Przepisów i artykułów: 1815 Ocena: 41770

Dodano:

Odsłon: 569

Postanowiliśmy zrobić placki po naszemu. Bo skoro cukinia daje radę, no to dlaczego nie polskie, świeże ogórki? Powiemy Wam, PYSZNE!

Składniki

  • 1 kg ogórków gruntowych
  • 2 jajka
  • 4-5 łyżek mąki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 pęczek koperku
  • 1 cebula
  • olej rzepakowy do smażenia
  • sól, pieprz
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Oprószamy solą, mieszamy, pozostawiamy na pół godziny by ogórki puściły wodę. Odciskamy.
    Do ogórków wbijamy jajka, dodajemy mąkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek, posiekaną cebulę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy ze śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń