Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne placuszki dla całej rodzinki:)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
Składniki
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebule można drobno posiekać lub również zetrzeć na tarce. Kiełbasę pokroić drobno. Cebule i kiełbasę przełożyć na patelnię i podsmażyć.
Usmażoną kiełbasę i cebule połączyć z ziemniakami, doprawić sola i pieprzem. Dodać mąkę i jajko, żeby zagęścić.
Jeżeli ziemniaki podejdą wodą odlać ją i smażyć placki na dobrze rozgrzanej patelni. Można polać ketchupem lub według własnego uznania. Smacznego!