Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki ziemniaczane na słodko"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dodaj posiekaną cebulę, jajko, wsyp oba rodzaje mąki. Całość przypraw solą, pieprzem i wymieszaj. Rozgrzej olej.
Łyżką nabieraj po porcji masy i układaj. Smaż z obu stron na złoty kolor. Ułóż na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Umyj i osusz winogrona. Przekrój na pół i usuń pestki. Twarożek utrzyj z laską wanilii, 2 łyżkami mleka oraz 2 łyżkami cukru.
Kiedy masa będzie gładka, dodaj posiekaną miętę oraz winogrona. Twarożek nałóż pomiędzy dwa placki. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.Źródło: Na żywo