Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z cynamonem smakują wybornie.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować, odcedzić i zmielić i połączyć z żółtkami. Dodać mąkę, cukier, cynamon, sól do smaku i sztywno ubitą pianę z białek. Z przygotowanej masy formować placuszki, smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron na złoto. Podawać na ciepło.