Do góry

Dania główne Przepis na:

Placuszki rybne

Placuszki rybne

Autor:

Przepisów i artykułów: 352 Ocena: 6859

Dodano:

Odsłon: 2082

Smaczna ryba na szybko.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Lubię filety w panierce, ale potem jest sporo zmywania, pracy i sprzątania blatu a niekiedy i podłogi :P

    Filety rozmroziłam, 1 filet wystarczy na jedną osobę. Filety podzieliłam na kawałki.

    Szklankę mąki wymieszałam z jajem wodą-w takiej ilości aby ciasto wyszło jak na gęste naleśniki.

    Dodałam 2 łyżki kurkumy, łyżkę majeranku, łyżeczkę soli i pieprz do smaku.


    Rybę maczałam w cieście i kładłam na nagrzana patelnię z olejem.
    Smażyłam do zrumienienia.

    U mnie tradycyjnie z ziemniakami i buraczkami.

    Smacznego :)

  2. Nie dodałam zdjęcia ciasta :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (26)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

basiliana 23 listopada 2018 Takie placuszki to rzeczywiście szybszy sposób na rybę niż jej panierowanie. Wyglądają bardzo apetycznie:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchmariola63 22 listopada 2018 Morszczuk, bardzo smaczna ryba, a jeszcze w takiej panierce, pycha :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 21 listopada 2018 Placuszki rybne, no masz :D
Poproszę kilka na śniadanie, bo u mnie rybka, to może być od rana do wieczora.
Pyszne się prezentują, mniami :)
Odpowiedzi: 8 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń