Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna propozycja na podwieczorek :)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
Składniki
Wszystkie składniki, oprócz oleju i dodatków, wsypać do miski i zagnieść ciasto. Powinno być elastyczne i nie kleić się do rąk.
Wyrobione ciasto dzielimy na części, rozwałkowujemy na grubość ok.1cm i kroimy w romby.
Olej wlewamy na patelnię i rozgrzewamy. Placuszki smażymy z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z cukrem pudrem lub dżemem. "Same" też są smaczne. Smacznego!