Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placuszki warzywne zapiekane w piecu"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 236
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 236
Składniki
Wszystkie warzywa umyj, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Dolej do nich oliwę, wbij jajka i wsyp mąkę. Dopraw do smaku tymiankiem, oregano, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Masę nakładaj łyżką bezpośrednio na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piecz placuszki 45 minut w piecu rozgrzanym do 180°C. Podawaj ciepłe. Doskonale smakują podane z zimnym kefirem lub jogurtem.
<strong>Przepis nadesłała: Julia Purgal</strong>Źródło: Kurier TV