Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placuszki z cukinią i kaszanką"
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 109
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 109
Składniki
Cukinie umyj, przekrój wzdłuż, usuń pestki. Zetrzyj miąższ na tarce o grubych oczkach. Posól, odstaw na 15 minut, odciśnij sok. Dodaj jajko i mąkę, wymieszaj, przypraw.
Na rozgrzanym oleju smaż niewielkie placuszki, aż się zrumienią z obu stron. Odkładaj je na papierowy ręcznik, żeby odsączyć tłuszcz.
Cebulę pokrój w jak najcieńsze talarki, obrane jabłka w ósemki. Podduś je razem na maśle ok. 5 minut. (Jeśli trzeba, podlej odrobiną wody).
Dodaj pokrojoną w grube plastry kaszankę. Smaż 10 minut na małym ogniu. Spróbuj i ewentualnie dopraw. Posyp szczodrze majerankiem.Źródło: Chwila dla Ciebie