Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej Babci na smaczne placuszki.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Wykonanie: Kalafior podzielić na różyczki i ugotować na parze do miękkości. Ostudzony kalafior przełożyć do rondla, posypać mąką wymieszaną z sodą, bułką tartą, proszkiem do pieczenia. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Jajka dokładnie rozbełtać, połączyć z serem i połączyć dokładnie z kalafiorem. Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką placuszki, smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. Podawać ułożone na sałacie lub na dowolnych ziołach. Smakują wybornie z dodatkiem śmietany lub domowej konfitury. SMACZNEGO.