Do góry

Dania główne Przepis na:

Plastry schabu duszone z cebulą.

Plastry schabu duszone z cebulą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1005 Ocena: 9830

Dodano:

Odsłon: 623

Duszone plastry schabu z ziołami i cebulą.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Doprawione przyprawą do mięs plastry schaby smażymy na rozgrzanym smalcu na rumiany kolor z obydwu stron. Jeżeli kawałki schabu będą rumiane dodajemy doprawioną solą i ziołowym pieprzem, pokrojoną w pół plastry cebulę.

  2. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem do zmiękczenia cebuli. Dusimy do miękkości schabu. Jeżeli mięso jest miękkie, kończymy duszenie.

  3. Podajemy z ostrymi papryczkami marynowanymi, pieczywem, kaszą, makaronem lub ziemniakami.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń