Do góry

Śniadania Przepis na:

Płatki jęczmienne z malinami

Płatki jęczmienne z malinami

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1372

Dodano:

Odsłon: 1261

Płatki owsiane, jęczmienne, jaglane i orkiszowe to ostatnio moje ulubione śniadanie. Tak przygotowana owsianka to jednocześnie pyszna jaki i zdrowa propozycja śniadaniowa, dzięki niej będziecie miały energię na resztę dnia.

Składniki

  • pół szklanki ulubionych płatków błyskawicznych, ja dzisiaj użyłam jęczmiennych
  • 35 g malin liofilizowanych
  • 400 ml mleka
  • ziarenko kardamonu
  • laska wanilii
  • opcjonalnie miód do osłodzenia
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mleko gotujemy z dodatkiem kardamonu i przeciętej wzdłuż laski wanilii.
    Płatki zalewamy gorącym mlekiem, odstawiamy na 5 minut, by napęczniały. Dodajemy miód i maliny, delikatnie mieszamy. Możemy posypać listkami mięty. Smacznego.

    Porada: Jak nie macie czasu na zjedzenie śniadania przed pracą, możecie wziąć suche płatki, wymieszać je z owocami liofilizowanymi, ziarenkami wanilii, kardamonem i miodem(cukrem kokosowym, ksylitolem itp.), a w pracy zalać je ciepłym mlekiem lub wodą. Prawda, że proste

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń