Do góry

Śniadania Przepis na:

Poczuj miętę do łososia

Poczuj miętę do łososia

Autor:

Przepisów i artykułów: 98 Ocena: 1618

Dodano:

Odsłon: 187

Pomysły na przystawki biorą się czasem także z wyglądania przez okno kuchenne i podjadania tego, co jest w zasięgu wzroku i dłoni. Tak było tym razem: miałam łososia wędzonego, z którego w pierwszej wersji chciałam przygotować tatara z kaparami, a przed oczami, w doniczkach, stały mięta i bazylia. Więc kęs surowego łososia poprawiłam najpierw miętą, a kolejny już bazylią. Oba połączenia są fantastyczne, jednak mnie bardziej urzekło to pierwsze. Taka to pyszna i wonna historia. Zapraszam na kolejne połączenie smaków bardzo nieoczywistych.

Składniki

  • 100 g fileta łososia wędzonego na zimno
  • listki z 4 gałązek świeżej mięty
  • sok z 1/2 limonki
  • świeżo zmielony pieprz (około 9 przekręceń młynka)
1-2 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Łososia pokroić na mniejsze kawałki, miętę posiekać (ale nieszczególnie drobno), dorzucić do ryby, polać sokiem z połowy limonki, dodać świeżo zmielony pieprz. Wymieszać delikatnie, wstawić
    na około godzinę do lodówki, a jeśli nie dacie rady wytrzymać, można skonsumować od razu
    z wieloziarnistym pieczywem.
    Dekorować listkami mięty i zajadać ze smakiem :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń