Do góry

Dania główne Przepis na:

Podsmażane pierogi z serem

Podsmażane pierogi z serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 3076

Dodano:

Odsłon: 5808

Nie znam osoby, która nie lubi pierogów z serem. A odsmażane na maśle są po stokroć lepsze:)

Składniki

  • CIASTO:
  • 350g mąki
  • 1 jajko
  • 125ml letniej wody
  • sól
  • FARSZ:
  • 500g twarogu
  • 2 jajka
  • cukier puder (wg uznania)
  • masło
  • 250ml śmietany
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto.

  2. Twaróg (najlepiej już mielony) wymieszać z jajkiem i odrobiną cukru. Nie podałam ilości cukru, bo każdy ma swój próg słodkości.

  3. Ciasto rozwałkować, wykrawać szklanką krążki, nakładać farsz i gotowe pierogi wrzucać do wrzącej wody. Kiedy pierogi już będą ugotowane, odsączamy je i wrzucamy na patelnie na rozgrzane masło. Podajemy polane śmietanką i posypane cukrem:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń