Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Podudzia z cytryną i rozmarynem"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Wymieszaj przyprawy z oliwą i natrzyj mięso. Skrop sokiem z jednej cytryny i wstaw na noc do lodówki.
Następnego dnia włóż mięso do rękawa do pieczenia wraz z pokrojoną w plastry (wcześniej wyszorowaną) cytryną i rozmarynem, zamknij, umieść w brytfannie i piecz w 200oC ok. 40 min.
10 min przed końcem rozetnij rękaw, by mięso się dopiekło.Źródło: Świat kobiety