Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne,szybkie,niskokaloryczne
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
polędwicę (ja robiłam wołową ale wieprzowa pewnie też może być) myjemy i kroimy na plastry ok.2 cm.rozbijamy delikatnie młotkiem(najlepiej drewnianym),w szklance zrobiłam mieszankę przypraw:pół łyżeczki suszonego czosnku,pół łyżeczki susz. tymianku,łyżeczka curry,łyżeczka słodkiej papryki,szczypta soli i szczypta chilli,posypać polędwicę ową mieszanką:)na talerzu zmieszać mąkę z sezamem w proporcji ok. pół na pół,polędwicę otoczyć w panierce,smażyć krótko na rozgrzanej oliwie,smacznego