Do góry

Dania główne Przepis na:

polędwica wołowa a''la Ala

polędwica wołowa ala Ala

Autor: polarna

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 17

Dodano: 17.06.2011

Odsłon: 11303

pyszne,szybkie,niskokaloryczne

Składniki

  • polędwica wołowa, 0,5
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. polędwicę (ja robiłam wołową ale wieprzowa pewnie też może być) myjemy i kroimy na plastry ok.2 cm.rozbijamy delikatnie młotkiem(najlepiej drewnianym),w szklance zrobiłam mieszankę przypraw:pół łyżeczki suszonego czosnku,pół łyżeczki susz. tymianku,łyżeczka curry,łyżeczka słodkiej papryki,szczypta soli i szczypta chilli,posypać polędwicę ową mieszanką:)na talerzu zmieszać mąkę z sezamem w proporcji ok. pół na pół,polędwicę otoczyć w panierce,smażyć krótko na rozgrzanej oliwie,smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

burger 17 lutego 2015 Drogie komentatorki-kucharki.
Przepis może i fajny , ale profanacja mięsa w postaci polędwicy wołowej to jakiś koszmar.
Mięso bez wątpienia z górnej półki smakowej jak i cenowej przyprawić aromatycznym tymiankiem i do tego carry , może do podudzia z kurczaka albo pałek to może tak.
Polędwica wołowa tylko z grilla , ewentualnie a'la Welington no i może w beff strogonowie.
Podziwiam eksperymenty w kuchni ale są produkty i potrawy których czystej formy nie można zakłócać!
Daniel

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ciamek 01 lipca 2011 Zrobiłam wczoraj i było pyszne :)
Pozdrawiam

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienkaaa 27 czerwca 2011 To jest wlasnie dobry przepis na poledwice,bo jej dlugie gotowanie czy pieczenie jest bezsensem,jej wielkim atutem jest to,ze przyrzadza sie ja w tak krotkim czasie,dlatego warto za nia duzo zaplacic!
Twoj przepis swietny,poledwica prezentuje sie bosko!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń