Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki w sosie kaparowym.

Polędwiczki w sosie kaparowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 505

Dodano:

Odsłon: 222

Polędwiczki wieprzowe w sosie kaparowym, danie które was zachwyci prostotą wykonania, a przede wszystkim smakiem.

Składniki

  • Polędwica wieprzowa 500 g.
  • Śmietanka 30% 400 ml.
  • Kapary 50 g.
  • Tymianek szczypta.
  • Pieprz szczypta.
  • Sól do smaku
  • Czosnek 2 ząbki.
  • Olej 30ml.
3-4 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Polędwicę umyć, pokroić i rozklepać dłonią.
    Wlać olej i przyprawy, odstawić na parę minut.
    Rozgrzać patelnię i smażyć już bez użycia dodatkowego tłuszczu.
    Smażymy do minucie z każdej strony i dodajemy kapary.
    Wlewamy śmietankę i redukujemy sos, aż stanie się gęsty.
    Podajemy z ziemniakami, kaszą, ryżem z dodatkiem różnych surówek.
    Gotowe !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń