Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite i delikatne polędwiczki wieprzowe skąpane w sosie koperkowym. Idealne na zdrowy i pożywny obiad.
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 120
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 42
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 120
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 42
Składniki
Polędwiczki dzielimy na sznycelki i rozbijamy je delikatnie dłonią, a następnie podsmażamy z obu stron na oleju rzepakowym.
Podsmażone polędwiczki przekładamy do garnka i zalewamy je bulionem warzywnym, na tyle aby przykryć wszystkie kawałki mięsa - dusimy około 20 minut.
Następnie do naczynia wlewamy mleko, dodajemy jogurt grecki*, mąkę pszenną oraz ziemniaczaną i dokładnie mieszamy. Powstałą mieszankę hartujemy małą chochelką gorącego sosu, mieszamy, dodajemy do całości i zagotowujemy. * jogurt grecki możemy zastąpić śmietaną.
Na koniec do sosu dodajemy posiekany koperek i dusimy całość jeszcze około 2 minut. Gotowy sos doprawiamy solą, pieprzem i słodkim sosem sojowym.
Polędwiczki w sosie koperkowym podajemy z ulubionymi dodatkami np. ziemniaczkami i lekką surówką. Życzę smacznego! :)