Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki z papryką i cebulką

Polędwiczki z papryką i cebulką

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 3

Smaczny pomysł na "Polędwiczki z papryką i cebulką"

Składniki

  • 30 dag polędwiczek wieprzowych
  • 4 marchewki
  • 2 zielone papryki
  • pomarańczowa papryka
  • cebula
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz. Marynata: 3 łyżki oleju
  • ząbek czosnku
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso pokrój w kostkę. Z przeciśniętego przez praskę ząbka czosnku i pozostałych składników przygotuj marynatę, zanurz w niej kawałki mięsa i odstaw do lodówki na godzinę.

  2. Mięso smaż na oleju po dwie minuty z każdej strony. Dodaj 2 łyżki wody i pozostałą marynatę, duś.

  3. Warzywa pokrój w paski, obsmaż na oleju. Dodaj do mięsa, przypraw solą i pieprzem, duś jeszcze 5 minut. Podawaj z małymi widelczykami.

  4. CZAS: około 40 minut

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń