Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa mojej babci, szybka, prosta i bardzo smaczna. Najlepiej podawać z kanapkami z twarożkiem:)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
Składniki
Maślankę wraz z 1 szklanką wody zagotować. Mąkę połączyć z drugą szklanką wody i śmietaną, dobrze wymieszać aby nie powstały grudki. Dodać do gotującej się maślanki i raz jeszcze zagotować ciągle mieszając aby zupa się nie przypaliła. Doprawić solą i minimalnie pieprzem do smaku.
Do polewki podawać kanapki z twarożkiem (ja osobiście najbardziej lubię twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką:))