Do góry

Desery Przepis na:

Pomarańczowy Uwodziciel

Pomarańczowy Uwodziciel

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1411

Dodano:

Odsłon: 9262

Wspaniałe ciasto udekorowane mandarynkami.

Składniki

  • CIASTO:
  • masła lub margaryny, 65 gr.
  • cukru do casta, 60 gr.
  • mąki pszennej, 150 gr.
  • łyżeczka proszku do pieczenia, 1
  • jajko, 1 szt.
  • SKŁADNIKI NA NADZIENIE
  • mleka, ½ l.
  • budynie waniliowe ( bez cukru ), 2 szt.
  • kubki kwaśnej śmietany (kazdy 200gr. i 30% tłuszczu), 5 szt.
  • cukier waniliowy, 1 szt.
  • cukru do nadzienia, 200 gr.
  • DODATKOWO:
  • małe puszki mandarynek, 3 szt.
  • galaretka, 1 szt.
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ► Wszystkie składniki na ciasto wyrobić i włożyć do wyłożonej folią aluminową tortownicy ( zamknąć obręcz ). Budyń ( proszek ) wymieszać z połową zimnego mleka, dodać śmietanę, cukier, cukier waniliowy i resztę mleka. ► Wylać masę na ciasto, przykryć folią aluminiową ( jest bardzo rzadkie, ale takie ma być ). Piec 60 minut w temperaturze 180C / Termoobieg /. Upieczone ciasto odstawić w zimne miejsce. ► Odsączone mandarynki położyć na zimnym ciescie, polać galaretką ( zaraz tężeje ) odstawić na kilka godzin do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker12 16 kwietnia 2012 30% zakwszanej smietany nie ma , jest tylko 18 % taka gęsta zakwaszana , prosze o wyjaśnienie o jaką smietanę chodzi

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

margo21 25 kwietnia 2011 kubki kwaśnej śmietany (kazdy 200gr. i 30% tłuszczu), 5 szt-proszę jasniej z tą śmietaną.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kathleen 21 kwietnia 2011 No to czuję się uwiedziona;))) A tak w ogóle cieszę się, że ktoś taki jak Ty dołączył do Smakera ze swoimi przepisami.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kathleen 21 kwietnia 2011 Ja już zostałam uwiedziona. Cieszę się, że ktoś taki jak Ty dołączył do Smakera.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń