Do góry

Przekąski Przepis na:

pomidorki faszerowane krewetkami

pomidorki faszerowane krewetkami

Autor: camellia

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 474

Dodano: 16.10.2010

Odsłon: 2479

slicznie wygladaja,bardzo proste w wykonaniu i oczywiscie badzo smaczne

Składniki

  • pomidorki koktajlowe,moga byc duze(wtedy wystarczy 1 na osobe)
  • 250gr krewetek "grise"(te sliczne male robaczki ,jak mowi moj synek)
  • 1 mala cebulka pokrojona w bardzo drobna kostke
  • ocet winny
  • zielona pietruszka
  • 2 ugotowane jajka
  • majonez
  • sol,pieprz
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. pomidorki podkroic przy szypulce tak aby nie odpadlo wieczko naszego pomidorka...lyzeczka wyjac miaz...posypac odrobina soli(w srodku) i odstawic do gory nogami,aby sciekl niepotrzebny sok

  2. krewetki wymieszac z bardzo drobno pokrojonymi jajkami,pietruszka i cebulka,ktora byla skropiona octem i odstawiona na 15min...dodac majonez,pieprz(ja dodalam tez pikantna papryczke)

  3. wszystko dokladnie wymieszac i faszerowac pomidorki...gotowe...SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madziak 18 listopada 2010 Camellia świetny przepis na przystawkę. Uwielbiam te małe różowe robaczki :) i pomidory, jak dla mnie połączenie idealne :) Powiedz mi tylko jakich używasz krewetek - surowych, mrożonych, czy poddajesz je jakiejś obróbce termicznej?. Dziekuję za odpowiedź.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń