Do góry

Zupy Przepis na:

Pomidorowa

Pomidorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2073 Ocena: 46367

Dodano:

Odsłon: 21716

:)

Składniki

  • 0,5 KG ŻEBEREK
  • PUSZKA POMIDORÓW
  • ZĄBEK CZOSNKU
  • ŁYŻKA KONCENTRATU POMIDOROWEGO
  • WŁOSZCZYZNA
  • ŁYŻECZKA BAZYLII
  • SÓL
  • PIEPRZ
  • 100 G RYŻU
  • 2 POMIDORY BEZ SKÓRKI
  • LIŚĆ LAUROWY
  • 2 ZIARNA ZIELA ANGIELSKIEGO
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. DO GARNKA WLEWAMY WODĘ I WRZUCAMY UMYTE I POPORCJOWANE ŻEBERKA. PO ZAGOTOWANIU ZBIERAMY SZUMOWINĘ DODAJEMY UMYTĄ I POKROJONĄ WŁOSZCZYZNĘ,LIŚĆ LAUROWY I ZIELE ANGIELSKIE. NA PATELNIĘ WLEWAMY OLIWĘ I SMAŻYMY POMIDORY Z PUSZKI,DWA POMIDORY BEZ SKÓRKI, KONCENTRAT POMIDOROWY I PRZECIŚNIĘTY PRZEZ PRASKĘ CZOSNEK. PO PODSMAŻENIU WRZUCAMY DO ZUPY DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM,DODAJEMY BAZYLIĘ I UGOTOWANY UPRZEDNIO RYŻ W OSOLONEJ WODZIE.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

karol-paloski 20 stycznia 2014 0,5 KG ŻEBEREK..to chyba najdroższa zupa dla przecietnego polaka Odpowiedzi: 1 ▼

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ivette 11 sierpnia 2013 wygląda pysznie! musze spróbować bo mnie nigdy nie wychodzi. Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń