Do góry

Zupy Przepis na:

Pomidorowa na sposób ogrodniczki

Pomidorowa na sposób ogrodniczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 696

Dodano:

Odsłon: 3099

Sycąca pomidorówka

Składniki

  • mieszanka warzyw mrożonych 9 składnikowa, 1 opakowanie 450 g
  • mieszanka mrożona brokulów i kalafiora z marchewką, 1 opakowanie 450 g
  • czosnek, 4 ząbki
  • śmietana 18%, 1 duży kubek
  • mąka, 2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy, 1 słoiczek
  • kostki rosołowe,vegeta, maga, pieprz, papryka słodka w proszku, bazylia, cukier, wedle uznania i do smaku
  • woda, 3 L
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wodę zagotować, wrzucić mieszanki warzyw, dodać przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotować ok 10 min. Dodać koncentrat pomidorowy i wymieszaną z mąką śmietanę (uprzednio zahartowaną gorącą zupą). Zagotować jeszcze raz i po 5 minutach zdjąć z ognia.

  2. Podawać z makaronem jaki kto lubi (ja podałam z makaronem spaghetti). SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sereberko80 13 października 2010 dałabym się pokroic za pomidorową :-) ale takiej zupki jeszcze nie próbowałam :-)

62 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń