Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pomidorowa z ziołowymi kluseczkami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Z korpusu, warzyw i przypraw ugotuj rosół, pod koniec gotowania dodaj koncentrat pomidorowy. Zagotuj i zapraw śmietaną wymieszaną z łyżką mąki pszennej. Przygotuj kluseczki.
Twaróg bardzo dobrze odciśnij, połącz z mąką ziemniaczaną, żółtkiem i posiekanymi ziołami. Dopraw do smaku. Z masy uformuj kluseczki. Wrzuć na wrzątek i chwilę gotuj. Zupę rozlej do talerzy, wrzuć kluski i podawaj.Źródło: Na żywo