Do góry

Zupy Przepis na:

Pomidorowa zabielana mlekiem kokosowym

Pomidorowa zabielana mlekiem kokosowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 380 Ocena: 7580

Dodano:

Odsłon: 724

Mleko dodaje zupie kremowości i jego delikatna słodycz świetnie współgra z pomidorami.

Składniki

  • Wieprzowina 40 dag - u mnie łopatka b/k
  • warzywa bulionowe: marchew, pietruszka, seler kawałek
  • por -zielone części, cebula, czosnek 1 ząbek
  • domowy sos pomidorowy lub koncentrat 2 łychy
  • mleko kokosowe- małe opakowanie
  • sól i pieprz, ziele angielkie liść laurowy
  • natka pietuszki
  • Woda 1 litr- to na trzy spore porcje
  • kluski lane: jajo, mąka, woda, sól, kurkuma
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do garnka włożyłam pokrojone w kostkę mięso, i obrane warzywa, ziele i liść.
    Całość gotowałam godzinę. Wyjęłam mięso, zielone części pora, ziele i liść. Całość zmalaksowałam, dzięki temu nie trzeba zagęszczać zupy i w zupie pozostają wartościowe składniki
    Dodałam sos pomidorowy -jedna szklankę. Jeśli używamy pomidorów z puszki to można je zmalaksować.
    Do zupy wrzuciłam z powrotem mięso i na koniec mleko kokosowe.

    Nada zupie kremowości i delikatnej słodkości współgrającej z kwaskowatością pomidorów.

    Na sam koniec zupę posoliłam- jeśli zupa jest zbyt kwaśna można dodać łyżeczkę cukru. Po wyłączeniu ognia dodałam posiekaną natkę pietruszki.

  2. Zrobiłam ciasto na kluski lane- trochę jak na gęstsze naleśniki, wylałam je na osolony wrzątek, mieszając wodę. kluski wylałam na sito i przelałam je zimną wodą.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (24)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń