Do góry

Przetwory Przepis na:

Pomidorowy mix na zimę

Pomidorowy mix na zimę

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7131

Dodano:

Odsłon: 19604

...i zima nam nie straszna

Składniki

  • 3 kg bardzio dojrzałych pomidorów
  • 1 kopiata łyżka cukru
  • 1 płaska łyżka soli
  • 1 łyżeczka bazyli
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 2 łyżki oliwy
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pomidory (bez szypułek) pokroić byle jak. Podlać ok. 1 szkl. wody i fgotować ok. 20 min. Zmiksować bardzo dokładnie blenderem (uwaga na oczy)

  2. Dodać pozostałe przyprawy, zagotować . Gorący pzrecier nakładać do słoików, pasteryzować ok. 15 min.

  3. Bez tego przecieru zima po prostu nie mogła by się "odbyć".

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

noemi001 16 sierpnia 2012 Korzystam z tego przepisu już 3 sezon i nie wyobrażam już zimy bez tego przecieru :)) Dziękuję i Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grazka950 15 kwietnia 2012 Każdego roku robię przecier pomidorowy z różnych przepisów, ten też dokladam do ulubionych, znowu coś nowego, a jak mam za dużo to rozdaję rodzinie - za uśmiech na twarzy, pozdrawiam :-)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

glazter2007 31 marca 2012 Przepis rewelacyjny, również z niego korzystam. Bez niego zimą byłoby jak "bez ręki " .Kupowany to nie to samo. Pozdrawiam serdecznie.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

niunia1821 29 sierpnia 2011 Wlasnie skonczylam robic,pysznie wyszlo,dziekuje za przepis i polecam innym

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

RENIA730 27 sierpnia 2011 Oczy (i ściany) można oszczędzić, jeżeli pokrojone pomidory zmiele się w maszynce do mięsa i dopiero później zagotuje. Ja tak robię i jest to dość szybko i dość czysto. Od Ciebie ściągnę zestaw przypraw do pomidorów. A tak ogólnie w Twojej kuchni wyczuwam swoje ulubione smaki. Gratulacje za kreatywność!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 28 lipca 2010 pomidory dajemy ze skórką -zniknie podczas miksowania, a w efekcie mamy jakies 2,5 litra przecieru, pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 28 lipca 2010 Zapomniałam zapytać ile wychodzi słoiczków z tych proporcji?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 28 lipca 2010 Bardzo, bardzo podoba mi się ten przecier. Mam zamiar skorzystać z tego przepisu, tylko, czy pomidorów nie trzeba obrać ze skórki?

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń