Do góry

Przekąski Przepis na:

Pomidory faszerowane

Pomidory faszerowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 473

Dodano:

Odsłon: 5237

lekka przystawka lub mała kolacja.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z pomidorów odkroić czubki. Pomidory wydrążyć, posypać wewnątrz solą i pieprzem .

  2. Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić w tłuszczu , dodać posiekane pieczarki ,posypać solą i pieprzem , dusić przez 5 minut.

  3. Pieczeń przekręcić przez maszynkę do mięsa , doprawić tymiankiem i wymieszać z pieczarkami . Dodać ser i roztrzepane jajka , podgrzewać 2-3 minuty , doprawić do smaku .

  4. Masą napełnić pomidory , przykryć odkrojonymi czubkami i włożyć do żaroodpornego naczynia . Dookoła rozłożyć wydrążony miąższ z pomidorów . Piec około pół godziny w temp .200 C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń